5/recent-posts/slider1

Oberreute



Oberreute kevät 2012 kuvattuna laskettelurinteeltä


Lupasin esitellä paikkoja ja nähtävyyksiä, ensimmäiseksi pitää tietenkin esitellä oma pikku kylä missä olen jo yli neljä vuotta asunut. 



Kylän keskus ja lihakauppa




Oberreuten kylään kuuluu myös Irsengund ja Langenried nimiset kylät. Asukkaita näissä kolmessa on yhteensä n. 1600 henkeä. Täällä on paljon (väkilukuun nähden) loma-asuntoja, hotelleja ja muita majoituspaikkoja, joten lomakausina väkiluku melkeen tuplaantuu. 



Huoltoasema kylän keskipisteessä


Oberreuten kylän ensimmäinen asukas on kirjattu kirkon kirjoihin vuonna 1797. Kylä kuuluu Lindaun hallinnointi piiriin. Isoimmat ja tärkeimmät kirjautumiset tehdään siellä (esim. auton katsastus ja rekisteröinti) Auton rekisterikilven alkukirjaimet ovat siksi LI-. Kylästä on noin viiden kilometrin matka Itävallan rajalle. Meiltä kotoa linnuntietä rajalle on matkaa n. kilometri. Oberreute sijaitsee 860-1041 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolelta mitattuna.



Gasthof Adler, jolla on nykyään uusi ulkoasu




Hotellit:

Gasthof Pension Adler
Hotel Hochgratblick
Landhotel Krone


Valitettavasti vuosi vuodelta kylän palvelut huononevat ja sitä myöten turisteja on vähemmän ja vähemmän. Osa toki tykkää kun paikka on pieni ja idyllinen mutta jos ei iltaisin meinaa päästä syömään niin onhan se huonoa mainosta koko paikalle.

Skimuseum ja Gästeamt, taustalla Hotelli Krone.













Ravintolat:


Adler, Krone, Zum Hirsch




Mimi's Blumentruhe








Palvelut:

Huoltoasema, lihakauppa, kyläkauppa ja Mimi's Blumentruhe & kahvila (lotto, posti, lehti yms). Lisäksi kylässä on mm. pari kauneudenhoidon ammattilaista, jalkahoitaja ja joogakeskus.


Kirkko


Kylässä on kirkko, hautausmaa, Rathaus, kotiseutumuseo, hiihtomuseo, infopiste jossa myös kirjasto, päiväkoti, koulu (1-4 luokat), urheiluhalli, ampumahalli ja paloasema.

Alueen päätoimiset tulot tulevat maataloudesta ja turismista. Alueella on myös vahva osaaminen metallitöissä, Lindenbergissä sijaitsee Liebherrin aerospace tehdas. Siellä tehdään mm. lentokoneen laskutelineitä, moni meidän kylästä työskenteleekin siellä.



Valitettavasti kampaamo ja villalankapuoti eivät enää ole toiminnassa.


Harrastusmahdollisuudet ovat erittäin hyvät

Muutamia ratsastustalleja, tenniskentät, maauimala, laskettelurinne, jalkapallokenttä (itsekseen sinne ei voi mennä pelailemaan, ihan surkeeta) ja useita vaellusreittejä (40km).


Kesäisin vaellus, lenkkeily, kävely, sauvakävely, ratsastus, uinti, tennis ja jalkapallo. 
Mahdollisuus myös liittyä urheilu-, musiikki-, kansantanssi- ja ampumisyhdistyksiin.





Talvisin vaellus (jossain paikoissa lunta on niin paljon että kävely on hankalaa), kävely, lenkkeily, lumikenkäily laskettelu, hiihto (murtomaa ja luistelu). 



Martinshöhen huippu



Mielestäni ihan paras paikka on Martinshöhen huippu (953m). Kauniina kesäiltana voit sieltä katsella auringonlaskua ja pitää vaikka pienen piknikin. Muutenkin täällä luonto on jatkuvasti läsnä, ilman näitä puhtaita metsiä, vuoria, vaellusreittejä en täällä varmastikkaan asuisi. Muistan sen hetken kun tykästyin tosissani tähän idylliseen kylään. Olin kävelemässä yhtenä talvipäivänä ja jostain se tunne tuli sisälle että tämä voisi olla seuraava paikka missä asun. Huom, ennen kuin olin tavannut Jumin.



Juhannus 2012 Martinshöhen huipulla


Kesäiltaisin on ihana kun kaukaa kuuluu lehmänkellojen kilkatus. Se tuo niin rauhoittavan tunteen ja siihen ääneen on ihana nukahtaa. Ja nämä maisemat, täytyy myöntää niihin turtuu ja välillä pitää itseään muistuttaa kuinka ihanassa paikassa asun. Täytyy sanoa että meidän kylä on ihanan pieni ja kaikki tuntee kaikki (paitsi mä). Kävelyreissulla tapaa aina jonkun jonka kanssa voi vaihtaa pari sanaa. Mä tykkään vaikka välillä tietenkin ahdistaa pienet piirit.



Nämä ihanat lehmät tulivat tarkkailemaan kuka tulee.



Ihmisistä sen verran että ovat uteliaita ja tietävät yllättävän paljon asioita muista ihmistä. Juorut liikkuu kylässä, joskus nopeammin kuin kerkeää kissaa sanoa. Ihmiset ovat pääsääntöisesti mukavia ja ottavat kontaktia mutta sydänystäviä on vaikea saada. Allgäun ominaispiirre, tutustuminen voi kestää vuosikausia. Monilla oli pitkään selvästi sellainen tunne että olen vain käymässä ja sen tähden ei tutustuttu kunnolla. Nyt vauvan syntymän myötä olen saanut erilaisia yhteydenottoja. Olen hieman yllättänyt että ne ihmiset jotka eivät olleet laisinkaan kiinnostuneita minusta tai elämästäni ovat nyt yllättäen erittäin kiinnostuneita. Ehkä taustalla on se ajatus että taitaa se pirulainen nyt jäädä tänne. Oikeasti. 



Erään talon seinämaalaus


Kylässä asuu muitakin "muukalaisia" kuin minä. Itävaltalaisia, sveitsiläisiä, filippiiniläisiä, venäläisiä, ranskalaisia, puolalaisia, slovenialaisia (nyt ainakin) ja kaikki ovat tainneet tulla rakkauden perässä tähän pikku kylään. Kuulin tarinan itävaltalaisista siskoksista (3) jotka kaikki ovat löytäneet puolisonsa täältä. Aika hauskaa ja samalla kätevää.



Rathaus



Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja