5/recent-posts/slider1

Hankinnat vauvalle ja kuinka paljon ne ovat kustantaneet


Ennen vauvan syntymää kävin muutamilla kirpputoreilla ja ostin joltain suoraan käytettyjä vaatteita. Haasteena oli se kun en tiennyt sukupuolta. Toisaalta se oli onni ja tuli ostettua maltillisesti. Onneksi en ostanut paljoa, koska vauva sai niin paljon lahjaksi että en tiedä mihin näiden vaatteiden kanssa muuten joutuisin. Kotoa ullakolta on löytynyt vauvan kehto, kaksi pinnasänkyä ja syöttötuoli. Eli niihin ei ole mennyt rahaa. Saas nähdä mitä muuta sieltä löytyy.Tämä setti maksoi 25€


Kirpparilta ostin pussilakanasetin ja amazonilta tilasin kehtoon uuden patjan ja aluslakanan. Tarjolla olisi ollut yli kolmekymmentä vuotta vanhat lakanat, patja ja koristeet kehtoon, mutta päätin kuitenkin hommata uudet. Työkaverilta sain ammeen (kellarissa oli jo yksi), korvakuumemittarin (joka ei toimi), peiton ja tyynyn. Olisin saanut myös parisenkymmentä tuttipulloa, mutta en halunnut.Ensin oli kehto...


Äitiltä sain wannabe-marimekon kangasta ja siitä ompelin pussilakanat ja tyynyliinan sekä uusin kirpparilta ostetun pinnasängynsuojan. Kankaasta saan vielä verhot lastenhuoneeseen (jos haluan) ja muutamat pöytäliinat. Yksi ystävä toi paljon lämmintä vaatetta Suomesta, sekä soittorasioita, rintapumpun, makuupussin, vauvan leluja yms. En enää edes muista mitä kaikkea. Kiitos Marianne!ja sitten pinnasänky


Jumin siskolta sain tragetuch- kantoliinan lainaan ja hyvä etten ostanut koska Pimi ei tykännyt olla siinä yhtään. Heiltä saatiin myös Babywippe- Babysitteri, jota en alunperin meinannut ostaa. 


Näihin vaunuihin olen ollut erittäin tyytyväinen


Hinnat ovat noin hintoja kun en enää muista tarkalleen.

150€  Kirppareilta käytettyjä vaatteita, harsoliinoja, Baby Björn-kantoreppu ja lakanat.
50€    Uusi patja, aluslakana, harsoliinoja, kestorintaliivisuojia Amazon:sta .
25€    Imetystyyny (olen käyttänyt tasan kerran), vaihtopäällinen ja harsoliinoja Norma:sta.
50€    Unipussi, pinnasängynlaitasuoja, harsoliinoja yms. IKEA:sta.
200€  Baby Phone-itkuhälytin, lasiset tuttipullot, vauvan hoitosetti, harsoliinoja, sukkahousut ja sukkia yms. Baby Welt:stä (Euroopan suurin ja kovat olivat hinnat).
50€    Hoitopöytä ja laatikot käytettynä kaverilta.
200€  Baby Jogger lastenvaunut käytettynä kaverilta.
120€  Baby wanne- vauvankoppa Baby Joggeriin, uusi. Käytettyä ei löytynyt netistä. :(
150€  Maxi-Cosi turvakaukalo (isofix) käytettynä Ebay:sta suojapussukan kanssa. Oli tärkeä hommata tämän merkkinen koska käy Baby Joggeriin.
60€   Baby Björn - kantoreppu, piti olla sellainen jossa vauva voi olla kasvot eteenpäin.
10€   Hätävara äidinmaidonkorvikejauhe paketti (iski alussa paniikki jos ei maitoa tulekkaan tai käy jotain enkä ole paikalla, nyt on jo pakkasessa hätävaraa).
260€ Kestovaippoihin kaikki uutena, koska ebayssa ei ollut myynnissä käytettyjä.  Tästä       tulee oma postaus jossain vaiheessa.
25€   Sukkiin ja sukkahousuihin syksyn ja talven varalle.
50€   Muilta saksan suomiäideiltä tilattuja suomalaisia vaatteita, kirjoja, cd-levyjä, palapelejä yms. 

Eli yhteensä 1350€

Sitten on epämääräinen summa heräteostoksia, joita en enää edes muista. Mutta niitäkin olen maltillisesti ostanut ja yleensä ovat olleet tarjouksessa. Yhteishinta ei kipua kuitenkaan yli 1500€. Kun halvalla saa niin pitää ostaa, niin sanoi Sulo Vilenkin.

Alkukoon vaatteita (50-56) ei ollut montaa kappaletta. Joskus niitä piti käsin pestä että sai seuraavana päivänä käyttöön. Eivät ne alussa edes kauheasti likaantuneet. Kokoa 62 oli jo reilusti eli bodeja, housuja yli kymmenen kappaletta. Kokoa 68 on ihan mahdottoman paljon, kaikkea en ole vielä edes kerennyt käyttämään. Mutta on hyvä että on paljon, tätä kokoa pitää vaihdella (joskus) päivän aikana useasti. Seuraavia kokoja on maltillisesti, jotain pitää ehkä vielä hankkia. Harsoliinoja on yhteensä 20 kpl ja se on riittävästi. Yhden koon kestovaippoja on tällä hetkellä 9 kappaletta. Yöpukuja on ollut 2-4 kappaletta.Tässä vaatteet nätisti viikattuna ja silitettynä, toista se on nyt.


Vaippoja ja peppupyyhkeitä pitää ostaa, niistä saa ehkä käsityksen kun laskee että kaksi isoa pakettia kuussa ja peppupyyhkeitä yksi paketti kuussa tai kahdessa. Nyt tietenkin vaippojen osuus vähentyy kun käytetään rinnalla kestovaippoja.

Paljon ollaan saatu sukulaisilta, ystäviltä, naapureilta että eiköhän näillä tämä ensimmäinen vuosi pärjätä. Vastaisuudessa aion kytätä saksan suomiäitien kirpputorilta laadukkaita suomalaisia merkkejä (vinkkivinkki jos olet myymässä pienten poikien vaatteita, ota yhteyttä). Haalarit, sadeasut jne ovat paljon laadukkaampia Suomessa kuin täällä Saksassa. Meillä ilmasto on aika samanlainen kuin Suomessa, talvi vain on hieman leudompi ja sade/sumu/räntä on erittäin todennäköistä. Lahjoja Suomesta.


Näihin kotkotuksiin en ole lähtenyt: Lämmityslaite hoitopöydän yläpuolelle, meillä on/oli kylpyhuone ihan tarpeeksi lämmin. Erikoisroskapönttö vaipoille, tavallinen jalkaroskakori on toiminut ihan hyvin. Sterilisaattori pulloille ja muille, kattilassa olen keittänyt sen vähän määrän mitä tarvitsen. Vauvan leikkimatto ja leikkikaari, torkkupeitto on toiminut ihan hyvin (kohta sitäkään ei enää tarvita). Tuttipullon lämmityslaite, voiko turhempaa laitetta olla (varsinkin kun imettää).Kirpputorilla olisi ollut kaikkea mahdollista myynnissä, tässä sterilisaattoreita.

Tämän olisin voinut ostaa jos olisin löytänyt: (no en ole varsinaisesti etsinyt) Lastenvaunujen heiluttaja, laitetaan kiinni käsikahvaan ja se heiluttaa mukavasti lapsen uneen (tai ainakin tässä uskossa olen).

Tämän laitteen hommaaminen harmittaa: Philipsin itkuhälytin, ihan surkea vekotin. Aina silloin kun tarvitsen niin akku on loppu vaikka pitäisi olla täynnä. Ja se että jos ja kun saan laitteen viritettyä niin vauva herää. Kaiken lisäksi on turhan iso ja kömpelö otettavaksi mukaan esim. matkalle.


Ei mikään kummoinen itkuhälytinMeitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja