5/recent-posts/slider1

Toukokuun pyhät...

Täälläkin vietetään tänään helatorstaita eli Christi Himmelfahrtia. Sen lisäksi täällä on myös Isänpäivä eli Vatertag. Meidän perheelle tämä onkin sarjassamme ensimmäinen ja on siksi erityinen. Eilen valmisteltiin isälle yllätystä. Meinas yllätys mennä piloille kun isä saapui kotiin pari tuntia aikaisemmin. Olin juuri ottamassa valokuvia kun kuulin että auto tuli pihaan, Eikun kiireesti piilottamaan muffinseja vierashuoneeseen. Olin jättänyt yhden itselle maistiaiseksi ja se piti myös piilottaa, paikkaa vaan ei meinannu löytyä. Olin varmaan koominen näky ku heiluin keittiössä yhden muffinsin kanssa ja mietin että mihin se piilotan.






Niin mutta tästä helatorstaista vielä, tälle päivälle on vielä yksi merkitys. Tämä on myös miesten päivä eli Männertag tai Herrentag, silloin yleensä miehet lähtevät päiväksi rilluttemaan. Tekevät miesporukalla päiväretken eli Ausflugin yleensä johonkin lähikaupunkiin tai kylään tai menevät vaeltamaan. Ja alkoholilla on osuutta asiaan. Yllättäen kun on kyse Saksalaisista miehistä. Tai sitten perheelliset menevät esim. vaeltamaan koko perheen kera.



Rindaplhornin valloitus kesältä 2014


Yksi kiva juttu täällä oli kun olin vielä työelämässä. Meidän firmassa oli sellainen "sääntö" että jos torstai on pyhäpäivä niin silloin myös perjantai on automaattisesti lomapäivä. Tietenkin menetti vähän lomapäiviä, mutta neljän päivän vapaalla pystyy vaikka miniloman tekemään. Nyt kun oon kotona niin tällä ei ole niin väliä. Onneksi Jumi on samassa yrityksessä töissä niin hänellä on myös nämä samat säännöt.


Tänä vuonna helluntai eli Pfingsten onkin jo nyt toukokuun puolessa välissä eli 15. ja 16.5. Suomessa on vain helluntaipäivä joka on sunnuntaina. Mutta Saksassa myös maanantai on pyhäpäivä. Jee, taas yksi arkipyhäpäivä lisää. Jos ei heilaa helluntaina niin ei koko kesänä.



Niin on ihanat maisemat lehmillä


Ja ei kahta ilman kolmatta (tai neljättä), toukokuulle osuu tälle vuodelle vielä yksi arkipyhäpäivä. Fronleichmann, Suomessa ei vietetä tätä päivää ollenkaan. Saksassakin vain tietyissä osavaltioissa, yleensä katolisilla alueilla. Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa " Herran Jeesuksen Kristuksen ruumista". Tämä päivä osuu aina toiselle torstaille helluntaista eli tänä vuonna 26.5. ja taas saadaan pitkä viikonloppu. Ja samalla kylävieraita Suomesta. JEE!


Baijerissa on eniten arkipyhäpäiviä, muistaakseni 15 päivää vuodessa. Jos ne osuvat arkipäivälle, tänä ja viime vuonna päivät osuivat harmittavasti viikonlopuille. Kirjoitinkin aikaisemmin toukokuun ensimmäisen päivän vietosta Kevään juhla Allgäulaisittain



Valloitettiin Rindalphorn, kuvassa korkeimpana Hochgrat


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja