5/recent-posts/slider1

Oltiin sunnuntaina radallaVoi vitsi, oon vieläkin ihan täpinöissä. Oltiin viime sunnuntaina katsomassa Motocrossia Möggersissä, Vorarlbergissa, Itävallan puolella. Meiltä on matkaa sinne 15 kilometriä eli autolla ajaa n. 15-20 minuuttia. Jumin kaveri pyysi meitä katsomaan motocrossia, kyseessä oli Euroopan mestaruussarja ADAC MX MASTERS. Mietin että onkohan siellä suomalaisia mukana, ja olihan niitä. Saavuttiin sinne vasta puolen päivän jälkeen ja "nurmet" oli täynnä parkkeerattuja autoja. Yleensä maisemassa on vain vihreää nurmikkoa ja ehkä lehmiä. Ilma oli mitä mainioin, aurinko paistoi ja asteita oli +28.
Olen lapsuuteni ja nuoruuteni asunut lähellä Espoon Moottorikerhon motocrossi-rataa. Siellä tuli vietettyä useasti vapaa-aikaa ja/tai varsinkin siinä grillikioskilla. Viikonloppuisin jos siellä oli kisat niin varmasti oltiin paikalla. Jos ei oltu paikalla niin selostus kuului meidän pihalle, ei siitä mitään selvää tainnut saada mutta tunnelmaan pääsi. Moottoriurheilu kuului myös meidän perheen elämään koska isoveli ajoi Trialia. Joten kun käveltiin paikalle kuulin moottorin pörinän ja näin kun pojat ajoivat niin kananlihallehan siinä mentiin. Tällä kertaa ei tullut tippa linssiin niin kuin viime syksynä Dohassa. Jossa oltiin radalla kannustamassa ystävän miestä, vitsit mikä tunne. Ihan kuin olisi tehnyt aikamatkan huolettomiin teinivuosiin. "Mennääks radalle"?


Tilanne päällä.


Oli mukava yllätys että mukana oli suomalaisia ja hyvin ne pojat siellä vetivät. Aivan huikeeta. Mä olin tietty ainut suomalainen kannustaja, aina kun suomi tai suomalaisen ajajan nimi mainittiin niin mun piti tietenkin huutaa ja taputtaa kovaan ääneen. Harmittelin Jumille kun oli suomenlippu jäänyt kotiin. Jumi oli onneksi pukeutunut suomi-paitaan, pisteet Jumille. Minun ja Pimin pitää selkeesti ostaa kesällä Suomesta meille omat paidat. Kuljetaan ne päällä sitten koko ajan, jos vaikka tapais muita lajitovereita.
Motocrossissa ajetaan rataa ympäri 20 tai 30 minuuttia (riippuen luokasta), jonka jälkeen kaksi kierrosta. Nopein eli ensimmäinen maaliin tullut on voittaja. Rata oli tässä tapauksessa 1.6 km:n pituinen. Lue tarkemmin säännöistä täältä.
Harri Kullas toisena, hyvä Suomi!!

Maamme-laulu kaikui viime sunnuntaina  Itävallan vuoristossa Vorarlbergissa. Olin juuri laittamassa Pimiä vaunuihin nukkumaan kun havahduin tuttuun säveleen. Hihkuin Pimille että nyt kuulet ensi kerran Suomen kansallislaulun. Edelliseltä päivältä oli jäänyt huono maku suuhun koska saksan kanava lopetti lähetyksen ennen Maamme-laulua. Suomi oli siis voittanut Venäjän jääkiekossa.


Tuloksista sen verran MX JUNIOR CUP:ssa Matias Vesterinen oli 14. sijalla. MX YOUNGSTER CUP:ssa Miro Sihvonen oli toisella sijalla ja kokonaiskisassa ensimmäisenä. MX MASTERS:ssa Harri Kullas toisella sijalla ja Valtteri Malin 12. sijalla. Hienoa Suomen pojat, on hienoa olla suomalainen.Lähtötunnelmaa.

Olen käynyt muutamilla motocrossi-radoilla, mutta täytyy sanoa että tämä oli upeimmalla paikalla. Rata sijaitsee n. 900 metrin korkeudessa ja näkymät ovat huikeat. En tiedä näistä radoista sen enempää mutta varmasti oman haasteensa tuo se että rata on rakennettu rinteeseen. Siinä saa kaasuttaa tosissaan että pääsee mäen ylös. Tai hyppyriltä alas tullessa saa taasen jarruttaa. Ajajien on pakko olla rautaisessa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisesti. Ajatella että näin lähellä meitä oli viikonloppuna näinkin kansainvälinen meno. Seuraavan kerran kun Möggersissä on kisat niin aion olla paikalla. Mahtavaa.Maaliintulo tyylillä.


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja