Saksalaiset ovat kovia kylpemään ja onhan Saksassa vanha ja vahva kulttuuri. Tunnetuin kylpyläkaupunki on varmasti Baden-Baden jo ihan nimensäkin puolesta. Saksassa on monia mahdollisuuksia kylpemiseen, uimiseen (+saunomiseen) varsinkin kesäisin ovat tavallisten kylpylöiden lisänä erilaiset maauimalat.
Meillä päin maauimaloissa saa olla suht rauhassa, mutta voin kuvitella isojen kaupunkien sisällä tai läheisyydessä olevat maauimalat ovat varmasti tupattu täyteen näin kovilla helteillä.
Saksassa on nykyään n.3600 maauimalaa.
Freibad - Maauimala
![]() |
Freibad Oberreute |
- Mukana pitää olla koko omaisuus. Pyyhkeitä, aurinkovarjoja, vilttejä, uimapukuja/uimahousuja/bikineitä, eväitä joka lähtöön, paljon juotavaa ja aurinkotuolit.
- Tavarat kuljetetaan sellaisessa aurinkotuoli-kärryssä tai sitten mahdottoman isoissa laukuissa. Parasta on jos laukku on vedettävää mallia.
- Vaatteita/uimapukuja ei vaihdeta pukuhuoneessa vaikka se olisi ihan vieressä. Vaan ne vaihdetaan siinä paikan päällä ison pyyhkeen tai vaatteen alla. Vilautuksilta ei voida välttyä.
- Varsinkin lapset rasvataan aurinkorasvalla just ennen veteen menoa. Eikö tämäkin olisi kannattanut tehdä jo kotona? Okei ymmärrä jos olet tuloss jost
- Lasten uintikellukkeet ovat kaikilla samanlaiset neonoranssit. En tiedä saako Saksasta edes muunlaisia (esim. Animaatiohahmoja) niin kuin Suomesta saa? Harvalla olen nähnyt, ehkä ne on tuotu jostain etelästä?
- Ennen uintia tuskin kukaan käy suihkussa. Yök.
- Uinnin jälkeen vaihdetaan heti kuiva uimapuku päälle (sen ison pyyhkeen tms. alla).
- Eväät on pakattu aina Tupperwaren säilytysrasioihin. Aina.
- Maauimaloiden kioskeista saa yleensä vain pommesia, schnitzeliä, nuggetteja tai jotain muuta rasvassa paistettua. Joissain harvoissa paikoissa saa esim. salaattia. Että koita siinä tarjoilla lapselle terveellistä ruokaa tai itselle.
Yleensä sisäänpääsymaksu on aikuisilta alle viisi euroa, kaksi-kolme euroa on normaalihinta.
Oletko sinä kiinnittänyt huomion johonkin erityiseen asiaan maauimaloissa?
Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi
Freiburgin uimalassa on erikseen vielä Damenbad eli naisten puoli. Se oli vanhempien ladyjen ja äitien valtakuntaa enkä ole varma tarvitsiko siellä käyttää uimapukua. En käynyt koska oltiin aina perhepuolella johon miehet pääsivät.
VastaaPoistaOliko se jotenkin rajattu aidalla se alue vai miten? Kiitos kommentista.
PoistaMua ällöttää kans kun hygieniasta huolehtiminen on vähän eri tasoa kun Suomessa. Maauimalasta joo löytyy suihku, siinä altaan reunalla kylmällä vedellä varusteltuna. Ei siinä ihan tuu joka vakoa puhtaaks hinkattua.. Sisältä pukuhuoneen vieressä ois myös ollu suihku, mutta maksoi 20snt, eikä tietysti ollu sopivalla kolikolla osannu varautua. Suomessa on lisäks monessa paikkaa kielletty uimashortseilla pulikoiminen, vedoten epähygienisyyteen kun osa saattaa pelata korista tai muuta samoilla housuilla ja hypätä altaaseen, se on ehkä jo vähän liioittelua. Saksassa näkee vielä tosi usein että pojat varsinkin nuoret miehet jättää uimashortsien alle bokserit?? Tätä en ole ikinä nähny Suomessa, että Calvin Kleinit tai muut vilkkuisivat. Kai sillä yritetään läpinäkyvyyttä tai muuta peitellä..
VastaaPoistaHygienia ei maauimaloissa päätä huimaa, mutta kait se kylmä vesi sitten on ok kuitenkin? En tiedä, käsittääkseni näytteitä otetaan päivittäin tai viikottain, riippuen paikasta. Tosiaan meidän maauimalassa näen usein kun lentopallo-pelin jälkeen hypätään altaaseen ne hikiset shortsit jalassa. Suomessa ei tosiaan saa shortseissa uida. Ja uskoisin että tuo merkkivaatteiden (mm.CK-kalsarit) esittely vain kuuluu nuorisolle, mutta harva ymmärtää kuinka epähygienistä se on.
Poista