5/recent-posts/slider1

10 + 1 kysymystä ulkosuomalaiselle

Ulkosuomalaisten keskuudessa on pyörinyt kesän ajan haaste 10+1 kysymystä ulkosuomalaiselle. Minäkin päätin vihdoin sorvin ääreen päästyäni osallistua tähän haasteeseen. Kiitos Lempipaikkojani Jonna kun heitit haasteen minulle.

1. Mikä on parasta tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Luonto, vuoret ja maisemat jotka ovat niin lähellä ja läsnä. Jos asuisin keskellä aavikkoa en pystyisi hengittämään tai elämään. Olen niin onnellinen että päädyin maahan joka on suunnilleen samanlainen kuin Suomi. 

2. Entä ikävintä?

Ikävintä, ei nyt hirveän syvällistä tule mieleen. Minulle henkilökohtaisesti ikävin on heinät. Asumme niittyjen keskellä ja heinäallergisille se on pahin mahdollinen paikka olla. Olen koittanut etsiä apua akupuktiosta ja homeopatiasta muttei kumpikaan ole (toistaiseksi) tuottanut tulosta. Toisaalta joskus ihmisten käytös, siis tarkoitan että muukalaisiin/ulkomaalaisiin suhtaudutaan joskus jopa vihamielisesti. Vaikka itseä kohtaan ei mitään muukalaisvihaa ole niin tuntuu pahalta niiden puolesta joita se koskee. Tähän en nyt laskenut sitä että kuinka ikävää kun asun muista rakkaista erossa. Se on itsestäänselvyys.

3. Jos saisit matkustaa mihin tahansa maahan kahdeksi viikoksi ilmaiseksi, mihin matkaisit?

Uuteen-Seelantiin, olen nähnyt muiden ottamia kuvia aivan upeista paikoista. Mietin myös Brasiliaa tai Australiaa, molemmat ovat sairaan isoja maita että olisi varmasti vaikea päättää mihin kohteeseen menisi. Eikä sillä ettei Uudessa-Seelannissa olisi sama ongelma.4. Mihin kohteeseen matkustaisit uudestaan?

Toistaiseksi minulla ei ole mitään paikkaa mihin haluaisin mennä uudestaan. Kaikki kohteet ovat olleet tavallisen tylsiä. Viime vuosina olemme käyneet vain Suomessa. Hahaa, sattuneesta syystä ei ole muuhun ollut aikaa. Noh, tarkemmin kun ajattelen niin Italia olisi helppo ja nopea paikka mennä uudelleen. Sinne toivoin reissua tälle keväällä vaan ei reissubudjetti antanut periksi kahdelle reissulle. Suomi on kuitenkin tärkeä lomapaikka minulle ja Jumille.

5. Mitä suomalaista ruokaa kaipaat eniten ulkomailla?

Minulla olikin ennen Suomen lomaa tehty lista mitä kaipasin. Lista oli pitkä ja nyt Suomessa olleena ja niitä syöneenä (aika oli kullannut muistot osasta ruuista). Maksalaatikko, koskenlaskijajuusto, raejuusto ja AB-piimä ei maistunutkaan niin hyvältä kun olin ajatellut. Listalle jäi kuitenkin ruusunmarjasose pakkasesta, pehmis (mieluiten suklaa-vanilja sekoitus), AURA-juusto (aina) ja myrttisen valkosipulisuolakurkut (niitä voisin vetää kilotolkulla). Sluprs.


6. Uskotko muuttavasi joskus takaisin Suomeen?

En ainakaan kokoaikaisesti, ehkä sitten joskus kun olemme eläkkeellä ostamme mökin ja vietämme kesät Suomessa. Tämä olisi ideaalitilanne.


7. Mikä on asuinmaasi hauskin/mielenkiintoisin juhlapyhä?

Fasching-karnevaaliaika, jota juhlitaan monta kuukautta. Se alkaa 11.11. ja päättyy tuhkakeskiviikkoon jolloin alkaa paastoaminen. Suosittelen silloin Saksaan (varsinkin Reinin puolella olevaan alueeseen) matkustamista. Silloin ihmiset juhlivat vauvasta vaariin. Juhla hurjistuu loppua kohden kulkueilla ja monissa kaupungeissa (mm. Köln, Mainz) on virastot kiinni, koska kaikki ovat juhlimassa. Juhlaan on tarkoitus pukeutua mahdollisimman hauskasti ja niitä suunnitellaan monta viikkoa/kuukautta etukäteen. Kirjoittelin meidän kylän naisten faschingistä helmikuussa. 

8. Mikä oli vaikeinta ulkomaille muutossa?

Luopuminen rakkaista tai siis siitä että he eivät olekaan jokapäiväisessä elämässä mukana. Onneksi nykyään on FB, Whatsapp, skype jne että yhteydenpito on niin helppoa. Lennot ne kulkevat onneksi myös tähän suuntaan. Kielen oppiminen joka on edelleenkin ihan lasten kengissä, mutta näillä mennään mitä on annettu tai opittu.

9. Voisitko kuvitella asuvasi jossain muussa maassa kuin Suomessa tai tämänhetkisessä asuinmaassasi?

Ihan voisin kuvitella että minä asuisin jossain muualla. Mutta luulen että miekkonen ei ole asiasta ihan samaa mieltä. Häntä kiehtoo ajatus Suomessa asumisesta, muttei kuitenkaan ole edes siihen valmis. Mutta minä ja me viihdytään täällä joten ei ole tarvetta miettiä mitään muuta paikkaa.


10. Mikä oli vuoden 2016 mieleenjäävin hetki? 

Noh, tähän en voi muuta sanoa kuin että lapsen syntymä. Se oli niin odotettu tapaus ja niin sitä onnea ollaan saatu jo reilu vuosi kokea.

11. Aiotko matkustaa jonnekin tänä vuonna? Minne?

Me olimme jo reilu kolme viikkoa Suomessa. Valitettavasti meidän rahkeet ja rahat eivät riitä mihinkään muuhun matkailuun tänä vuonna. Tai eihän sitä tiedä jos sinne Italiaan pääsisi ihan vaikka viikonlopuksi. Vinkvink.


P.s. Kaikki kuvat on otettu reilu viikko sitten Hochgratin valloitus reissulta Veljen ja perheen kanssa. Kyllä meillä oli mukava retki.


Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja