5/recent-posts/slider1

Wurstsalat

Wurstsalat ála Jumi


Makkarasalaatti on tarkoitettu tosimiehelle. Tässä ei ole mitään vihreää, tai no jos suolakurkku lasketaan. Variaatioita löytyy taas niin monia kun on tekijöitä. Muistan Martinshöhessä työskennellessäni yhden suomalaisen perheen jonka teinipojalle isä sanoi että ota välillä jotain salaattia. Poika tilasi tämän salaatin ja isä oli ihmeissään kun ei tajunnut salaatin olevan niin tuhti. Muistaakseni hän oli ottanut tämän alkupalaksi, eihän tämän jälkeen mitään muuta ruokaa jaksa syödä.



Wurstsalat


Tästäkin salaatista on monta variaatiota. Me tehtiin Martinshöhessä wurstsalaatti sinappikastikepohjalla, mutta ei ilmeisesti ole se oikea kastike. Schweizerwurstsalat eli sveitsiläinen makkarasalaatti, siihen tulee lisäksi juustoa (emmental). Fleischsalat, jossa on sama pohja mutta kastike on eri eli majoneesipohjainen. Tästäkin salaatista on leicht-versio eli kevyempi versio, mutta onko se mahdollista?



Fleischsalat leicht

Wurstsalat ála Jumi

Leikkelemakkaraa

Sipulia
Suolakurkkua
Tomaattia
Juustoa

kastike:
Öljyä
Valkoviinietikkaa/punaviinietikkaa/balsamicoa mitä vaan kaapista löytyy
Sinappia
Suolakurkun lientä
suolaa, pippuria


Wurstsalat ála Jumi


Voit leikata makkaran viipaleiksi tai suikaleiksi, sipuli kokonaisena tai puolikkaana viipaleiksi, suolakurkku paloiksi tai viipaleiksi, juusto viipaleiksi tai paloiksi. Tee kastike erikseen, sekoita kaikki aineet, maista ja mausta oman maun mukaan. Kaada kastike salaattiin ja sekoita. Laita tarjolle ja tarjoa sekaleivän kanssa.



Wurstsalat tarjoillaan Münchenissä tähän tyyliin.

Meidän lihakaupassa valmis wurstsalat maksoi 11€/kg ja fleischsalat leicht 11,50€/kg. Monet syövät pienen 200g rasian aamupalaksi tai lounaaksi ja siis usein. Itse en kovin usein pysty tätä syömään, poikkeus on Jumin tekemä se maistuu oikeasti todella hyvältä. Suosittelen kokeilemaan jos olet makkaran ystävä.



Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen

Ei kommentteja