5/recent-posts/slider1

Suomi 100 Juhlavuosi Vorarlbergissa

Olen tänä vuonna liittynyt kahteen seuraan, toinen niistä on ÖFG Vorarlberg eli Österreichisch Finnische Gesellshaft Vorarlberg (ei mikään vasemmistopuolue, heh). Tänä vuonna seuraan liittyminen kannattaa koska tänä syksynä on monta mahtavaa tapahtumaa SUOMI 100 Juhlavuoden hengessä. Ajattelin esitelle ne teille.
Ensimmäinen tapahtuma on Feldkirchenissä Saumarktissa. Tarja Prüss jonka kirjan esittelin viime vuonna tässä postauksessa. Hän lukee otteita kirjastaan ja ehkä joudutaan laulamaan suomalaisia lauluja? Tarjan jälkeen siellä esiintyy bändi, jossa on mukana kaksi suomalaista muusikkoa. Marjut Kuhnhenn laulajana ja Tommi Hakulinen koskettimissa. He soittavat suomalaista pop-musiikkia Laura Närhestä Jippuun. Paikalla on myös SUOMI-KIOSKI, jos suklaahammasta kolottaa niin sinne vaan ostoksille. Sunnuntaina 8.10. klo 17 Saumarkt Feldkirchen, liput 5€/hlö (ÖFG:n jäsenet ilmaiseksi).


Kino Bregenz on  myös ottanut muutaman suomalaisen elokuvan valikoimiinsa. Ensimmäisenä vuorossa on Dome Karukosken ohjaama Napapiirin Sankarit (2010). Napapiirin sankareista on tullut jo kolme osaa mutta tämä on se ensimmäinen. Ehkäpä näemme joku vuosi ne jatko-osat. Keskiviikkona 11.10. klo 20 ja perjantaina 13.10. klo 22.

Toinen elokuva on Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen. Se kertoo tarinaa pakolaisesta ja ravintolan pitäjästä Kaurismäen tyyliin. Näin elokuvan jo keväällä ja se oli mielestäni niin nerokas että mietin että pitäisikö se katsoa kuitenkin toistamiseen. Mietin sitä että ymmärtävätköhän ulkomaalaiset kaikki ne pikkukikat joita Aki elokuvissaan esittää? Vai onko ne tarkoitettukin vain suomalaisille tai todella hyvin Suomea tunteville? Keskiviikkona 18.10. klo 20 ja perjantaina 20.10. klo 22 Kino Bregenzissä. Elokuvaliput maksavat 10€/hlö.


Kolmas ja iso tapahtuma on marraskuussa Dornbirnissä, silloin esiintyy FORK (FIN) Wirtschaft nimisessä ravintolassa. FORK on suomalainen A capella-bändi joten heidän instrumentteina ovat äänet. Heillä ei ole ongelmia tavaroiden roudaamisen kanssa. Odotan tätä iltaa innolla ja luvassa on mm. valoshowta ja stand up-komiikkaa. Tästä palaan ehkä myöhemmin. Perjantaina 17.11. klo 19. Liput: Konsertti ja illallinen 48€, konsertti 28 € (ÖFG:n jäsenet saavat 12€ alennuksen konsertti+illallisesta). Mutta ole nopea liput ovat menneet hyvin kaupaksi. Alhaalla ohjeet miten tulee toimia. 


Viimeisin ja neljäs tapahtuma muttei tosiaan vähäisin, tähän huipentuu juhlavuosi. Suomi täyttää 100-vuotta. Kolmen lajin illallinen tarjoillaan yksityistilaisuudessa Dornbirnin kultturitalolla. Kaikki mukaan juhlimaan satavuotiasta Suomea. Keskiviikkona 6.12. klo 19, Kulttuuritalon ravintola Dornbirn. Illallinen maksaa 45€ (ÖFG:n jäsenille 15€ alennus). Kaikki mukaan.ÖFG Vorarlberg:stä pieni sananen, seura on perustettu vuonna 1973 eli jo reilusti keski-ikäinen. Seuran tarkoitus on pitää yllä suomalaista kulttuuria ja kieltä seuran suomalaisten jäsenten keskuudessa. Mutta myös tuoda suomalaista kulttuuria Vorarlbergilaisten tietoisuuteen. Viime vuonna perustettiin Suomi-koulu, jossa me olemme myös ahkerasti käyneet muskarissa.
P.S. Kuviin on lupa.


Muista seurata meitä myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: asentajahiltunen
Bloglovin' ja Blogit.fi

2 kommenttia

  1. Hienoa, että siellä on Österreichisch - Finnische Gesellschaft ja super, että on lapsia niin paljon, että on suomikoulu. Kaikki kunnia skypelle ja somelle, mutta ne eivät korvaa säännöllisiä kontakteja elävien ihmisten kanssa paikan päällä. Kun ystävät Suomessa unohtavat ja sukulaiset vieraantuvat, niin äitipiiri (isät?) koulutoiminnan ja yhdistyksen ympärillä tuo jatkuvuutta ja vertaistukeakin. Lapset kasvat, vanhennutaan yhdessä. Pidin kovasti tuosta elokuvasta "Toivon tuolla puolen" . Kaikesta karuudesta huolimatta minulle jäi siitä lohduttava tunne. On helppo samastua elokuvan protagonistien kanssa. Lainaan Markku Lahtelaa (1981): "No, nyt sanoisimmeko jotain omasta elämästämme! Ei se hyvin ole mennyt. Mutta usein se on ollut kääntymäisillään paremmaksi."

    VastaaPoista
  2. Moikka Katriina, on ihan huippua että olen löytänyt tämän porukan. Ei ole kuitenkaan ihan paha matka ajaa se 40 minuuttia että pääsee puhumaan Suomea ja tapaamaan suomalaisia naisia. Aika hyvä tuo Markku Lahtelan sanonta. :) Kiitos kommentista.

    VastaaPoista