5/recent-posts/slider1

Mitä tehdä lasten kanssa Allgäussa

Aina välillä joku ottaa yhteyttä kysyäkseen, mitä siellä Allgäussa voi tehdä lasten kanssa. Tietenkin pitää muistaa, että kolmevuotiaan ja kymmenvuotiaan kanssa voi tehdä hieman eri juttuja. Joten tähän postaukseen, keräsin yhteen kaikki ne mitä minä suosittelen. Osa on hyväksi todettu, toisissa en ole vielä itse käynyt, mutta eiköhän ensi kesänä tule nekin testattua.


Listasin 9 vinkkiä, mitä tehdä lasten kanssa Allgäussa. Olkaa hyvä!


Alpsee Bergwelt - Kelkkarata

Saksan pisin ympärivuotinen kelkkarata, pituutta radalla on melkein kolme kilometriä. Tämä on ihan must-kohde Alllgäun lomalle. Ylös voit kävellä tai mennä tuolihissillä. Kelkkaradan lähtöpiste on noin 1100 metrissä, ylhäällä onkin ihana ravintola nimeltä Bärenfalle. Koulujen loma-aikaan kannattaa varautua jonottamaan jopa pari tuntia. Aikainen madon nappaa tässäkin tapauksessa. Ukonilmalla tai sateella kelkkarata on suljettu. Muista katsoa nettisivuilta tarkat tiedot.




Kletterwald Bärenfalle - Kiipeilypuisto

Ylempänä olevaan retkeen voi hyvin yhdistää tämän kiipeilypuiston. Paikassa on eritasoisia ratoja, joista helpoin on tarkoitettu alkaen kolmevuotiaalle. Hintaan sisältyy asianmukaiset varusteet, kypärät ja valjaat. Paikkaa mainostetaan Baijerin suurimmaksi kiipeilypuistoksi. Ensi kesänä mekin voimme vihdoin sinne mennä. Nettisivuilta kannattaa katsoa tarkemmat tiedot ja aukioloajat. Talvisin on suljettu.



Erlebnis Hündle 

Ympärivuotinen paikka, jossa voi tehdä monenlaista mm. minigof, pieneläinpuisto, trampoliini ja sähköautoja. Paikassa on pieni kelkkarata, mutta vasta 8-vuotias saa mennä sillä yksin. Pihalla on leikkipaikka, jossa perheen pienimmät viihtyvät varmasti. Gondolihissillä pääset ylös ja siellä ylhäällä voi vaikka vaeltaa. Talvisin paikassa on myös laskettelu mahdollisuus. Ukonilmalla tai sateella kelkkarata on suljettu. HOX! Koulujen loma-aikaan on ruuhkaa. Muista katsoa nettisivuilta tarkat tiedot.


Skywalk

Scheideggissä sijaitseva Skywalk on aikuisten ja lasten mieleen. Olenkin kirjoittanut tästä oman kirjoituksen toissavuonna. Puiden latvojen korkeudessa menee kävelysilta, jossa voi kävellä (myös pyörätuoli ja lastenvaunut). Hissillä pääsee ylös torniin, josta on vielä paremmat näkymät alpeille. Alhaalla on leikkipaikka sekä monia ratoja, joissa voi taituroida. Nettisivuilta voi katsoa tarkemmat tiedot.


Skywalk



Burgberg Tierparadies - Pieneläinpuisto

Burgbergissä sijaitsee pieneläinpuisto, jossa voit silitellä ja ruokkia eläimiä. Siellä on kaneja, aaseja, alpakoita, kanoja, vuohia, lampaita ja poneja. Paikassa on myös kioski ja leikkipaikka. Paikka on auki pääsiäisestä marraskuuhun päivittäin klo 10-18. Katso nettisivut tästä.




Bergbauernmuseum - Vuorimaatilamuseo

Niin sanottu ulkoilmamuseo, jossa on paljon näkemistä ja kokemista perheen pienemmille. Metsä- ja tavallinen leikkipaikka, maatila, mehiläistarha, yrttitarha ja ravintola. Pienillä traktoreilla voit harjoitella maajussina olemista. Paikka on auki huhtikuun puolesta välistä marraskuuhun päivittäin klo 10-18. Katso nettisivuilta tarkemmat tiedot.


Ja koska Allgäun säästä ei ikinä tiedä, niin tässä muutama vaihtoehto mitä voi tehdä jos vettä sataa vaakatasossa.



Kylpylät

Oberstaufenissa sijaitseva Aquaria, Kemptenissä sijaitseva CamboMare ja Sonthofenissa oleva Wonnemar. Kaikissa on pienille lapsille omat alueet ja altaat, saunat, liukumäet ja lämminvesialtaat. 




Sisäleikkipuistot


Allgäulino 

Allgäulino sijaitsee Wertachissa. Allgäulinossa on Saksan isoimmat kiipeilyvuori, ilmakanuuna ja pallomeri. Trampoliinit, karuselli, liukumäet, kiipeilytornit, hamsterinratas ja paljon muuta. Jalkapallo-, rantalentopallo- ja koripallokentät, pöytätennis, biljardi, kicker jne. Pienelle lapselle on oma alueensa. Ravintola ja Biergarten löytyvät paikasta myös. Nettisivuilta voi katsoa tarkemmat tiedot.


Lina Laune Land


Sijaitsee Kemptenin kupeessa olevassa Sportpark Waltenhofenissa. Siellä on niin ikään trampoliineja, kiipeilyvuoria, liukumäkiä, pallomeri, kiipeilytorneja ja ravintola. Varmasti siellä voi lapset (ja aikuiset) viettää mukavan päivän. Tarkista nettisivuilta aukioloajat ja hinnat.


Eiköhän näistä löydy tekemistä jokaiseen ikäryhmään. Joten ei muuta kun tervetuloa Etelä-Saksaan kauniille Allgäun alueelle. Lapset ovat myös tervetulleita. 





Meitä voit seurata myös
Facebookissa: Suomalainen im Allgäu 
Instagramissa: suomalainen_im_allgau





Ei kommentteja